+ 36 20 353 9555
info@drkurucza.hu

Személyes történet

Dr. Kurucz AttilaKözgazdász vagyok, úgy ízig-vérig. Korán eldöntöttem, hogy üzlettel szeretnék foglalkozni és nem bántam meg. A mai napig meghatározó a vállalkozói életforma, a változatos munka, mindig valami új felfedezése.

Az egyetem elvégzése után 6 évet tanítottam az egyetemen vállalatgazdaságtant, a vállalati működés elméleteit: logisztikát, költséggazdálkodást, kereskedelem-gazdaságtant. Sokat foglalkoztam azzal, hogy miért is tudnak kisvállalkozásokból, kisebb szervezeti egységekből sikeres, jól működő és növekvő cégek, cégegységek lenni. Hogy mennyire kötött le ez a kérdés? 6 évet kutattam és szereztem doktori (PhD) címet a növekedés orientált kis- és középvállalkozások számára adaptálható teljesítménymodell felépítésével. Nem semmi élmény volt.

Tanácsadóként dolgoztam nemzetközi projektben koordinátorként és pályázati tanácsadóként, ezért 2005-ben pályázati referens képesítést szereztem.

Mikor a vállalati teljesítménymenedzsment és folyamatmenedzsment kutatásaimat elkezdtem és kiderült számomra milyen fontos a szervezetek számára a megfelelő információs rendszer megléte beiratkoztam gazdaság informatikai szakra, hogy a diplomámat kiegészítsem.

Tanácsadóként meghatározó munkámban a Lichtenberg területfejlesztési módszere, a szervezetek hatékonyságnövelő programjain sok interjú, vezetői megbeszélés és workshop résztvevője voltam. Sokszor kellett megbirkózni a lehetetlennel: motiválatlan, vitázó társaságot egy csapattá edzeni. Ezért coach és mediátor eszköztárát szedtem össze a legnagyobb magyar Iskolánál a Dr. Kollár Coachingnál.

A 2007-et követő 5 évben sok projektet vezettem folyamatmenedzsment tanácsadás speciális területén: integrált vállalatirányítási rendszerek bevezetésénél. Itt komoly tapasztalatokat szereztem az informatikai és könyvelés információs rendszerek együttműködésében, annak kialakításában. Ezért a mérlegképes könyvelői képesítést is megszereztem.

A vállalkozói kaland mellett életem másik meghatározó eleme a tanulás. Az új tudás megszerzése legalább olyan jó kaland, mint annak tovább adása partnereim, megbízóim felé. Leírhatatlan a szemekben hirtelen felcsillanó fény ereje, amit egy megbeszélés egy története, egy példa, vagy csak egy jól irányzott szó ereje lobbant fel.

Hiszek a tudomány erejében és a tudás hatalmában, ezen dolgozok a Széchenyi István Egyetem oktatójaként. Ezt közvetítem az engem megbízó vállalkozások felé is, akiknél az általam képviselt módszerek komoly előremenetelt és több 100 millió Ft megtakarítást eredményezett.

A coaching és mediáció népszerűsítésére társaimmal éltre hívtuk az IACM-et (International Association of Coaching and Mediation) a Humántanácsadók, Coachok és Mediátorok Országos Lefedettségű Nemzetközi Ernyőszervezetét és Érdekképviseletét és megalapítottuk iThink City-t, hogy legyen egy virtuális város, ahol oktatást, speciális tudást (ontologia, design szemlélet) és a coaching élményét megtapasztalhassa a látogató. www.iacm-info.com.
2013-tól a Magyar Coachszövetség KA kurátora vagyok.
2014 márciusában megalapítottuk a Magyar Designszövetséget, a designgondolkodás hazai bölcsőjét és népszerűsítőjét.

Kiemelt tanácsadói üzleti területeim:

Vezetői hatékonyságnövelés (coaching)

Vezető és szervezetének hatékonyságnövelése (folyamatok optimalizálása, kaizen, lean)

Szervezetek hatékonyságnövelése (szervezetfejlesztés, csoport coaching, átszervezés)

Projektmenedzsment (hatékonyirányítás, célirányos megvalósítás)

Teljesítménymenedzsment (kontrollrendszerek kialakítása, működtetése, kontrolling, KPI-ok)

Konfliktuskezelés Mediációval (szervezeten belül és kívül, személyes vitákban is)

Amikor nem dolgozom, akkor aktív kikapcsolódásról biztosít 4 gyerkőcöm, esténként pedig rágyújtok egy pipára és eljátszok egy népdalt vagy egy bluest.