+ 36 20 353 9555
info@drkurucza.hu

Interim menedzsment

Interim menedzsment

Amikor egy-egy nehéz döntést, vagy változást sem Ön, sem kollégái nem vihetnek végig, akkor személyesen is „tagjává” válok szervezetének, és magam vezetem a projektet.

Interim képSok-sok oka lehet annak, hogy miért nem Ön vagy cége más vezetői vezetnek végig egy változást. Ha például létszámleépítéssel vagy komoly átszervezéssel jár egy-egy teljesítmény-növelést célzó intézkedés, az Önnek komoly érzelmi veszteséggel, vagy pozíció-romlással járna.
Megint máskor előfordulhat az is, hogy csupán egy-egy projekt erejéig van szükség valamely közgazdasági szaktudásra, vagy tapasztalatra, így nem érdemes létszámot bővíteni.
Ilyenkor nem csak „beugró” vagyok cégében, mint egy alkalmi vagy ideiglenes alkalmazott, hanem a stratégiai célok mentén építkezve szívvel-lélekkel és maximális szakmai gondossággal vagyok csapata része.
„Akasszuk a hóhért!” Többször hallottam már egy-egy projekten, hogy „csináld meg, ha annyira tudod”. Az interim menedzsment eseteiben ez történik: megcsinálom én.

Az interim menedzsment egy kiemelt projekt vagy gyors átalakítás, esetleg egy hirtelen szakember hiány pótlására született meg, és egyre népszerűbb ez a megoldás.

Interim területek, ahol hatékonyan és személyes vezetéssel részese lehetek a változásoknak:

  • Projektvezetés (stratégia, szervezetfejlesztés, IT, optimalizálás, átszervezés)Three managers
  • Pénzügyi/kontrolling menedzser (likviditás, teljesítmény, KPI, jövedelmezőség)
  • Operatív menedzsment (szervezetfejlesztés, folyamatok, cégműködés)